Bevlogen werknemers, hoe herken je ze en hoe ga je ermee om?

Gemotiveerde, hardwerkende en zichtbaar gelukkige werknemers die vol goesting doen wat van ze verwacht wordt. Het zijn de bevlogen mensen waar elke werkgever van droomt. Het zijn ambassadeurs waar je op kan bouwen en die hun enthousiasme overbrengen op collega’s en klanten. In dit artikel gaan we kort in op hoe je ze herkent en hoe je er best mee omgaat.

Passie op de werkvloer

Bevlogen mensen zijn intrinsiek gemotiveerd vanuit hun drijfveren en waarden. Ze zetten zich veel meer in, willen presteren en blijven langer gefocust op hun doel, waardoor ze loyaler zijn aan de organisatie. Bevlogen mensen nemen ook de leiding over hun eigen leven, omdat ze hun talenten optimaal aanwenden. En die positieve levenshouding levert unieke prestaties op. Privé én op de werkvloer.

Blijven uitdagen

Bevlogen medewerkers zijn een zegen binnen teams of organisaties. Ze presteren namelijk beter, verhogen de productiviteit en brengen meer geld op. Managers en werkgevers rekenen zich echter best niet te snel rijk. Werknemers mogen nog zo bevlogen zijn, ook aan hen moet je aandacht schenken. Ze moeten voortdurend uitdagingen krijgen waar ze hun tanden in kunnen zetten. Anders loop je het risico dat ze hun stimulerende focus en drive vroeg of laat verliezen. Doordat jij de lat hoog blijft leggen, krijgen bevlogen mensen namelijk net energie om bij te dragen aan het succes van hun werkgever. En dat maakt hen trots.

Domino-effect

Als werkgever ben je trouwens niet de enige die de vruchten plukt van de passie en de bevlogenheid van je meest enthousiaste medewerkers. Met hun positieve instelling en dynamiek trekken ze ook hun collega’s mee. Ze delen hun goesting om te werken met de rest van de organisatie. Bevlogen werknemers zijn zo natuurlijke motivators. Hun bevlogenheid is bovendien ook buiten het bedrijfsgebouw merkbaar. Vanuit hun loyaliteit zijn ze ambassadeurs, koesteren ze je klanten en gaan ze de extra mile voor hen. Dat levert je op het einde van de rit meer tevreden en trouwe klanten op.

Hoe herken je bevlogen mensen?

In mijn boek ‘Met goesting werken’ vind je een lange lijst van gedragskenmerken van bevlogen mensen.

In deze blog beperk ik me tot de top 5:

  1. Bevlogen mensen bruisen van energie, passie en levenslust
  2. Bevlogen mensen zijn positief ingesteld en optimistisch
  3. Bevlogen mensen zijn loyaal ten opzichte van hun bedrijf
  4. Bevlogen mensen werken graag en veel en halen voldoening en plezier uit hun werk
  5. Bevlogen mensen zijn gelukkig, zitten goed in hun vel en zijn zelden ziek

Ik sluit af met een mogelijke definitie: “Bevlogen mensen zijn mensen vol vitaliteit, toewijding en betrokkenheid. Ze zijn hulpvaardig, enthousiast en gefocust. Met hun positieve mindset en attitude werken ze inspirerend en motiverend. Ze gaan voluit voor het succes van hun werkgever, genieten daarvan en vieren die successen ook met anderen.”

Wil je meer weten over bevlogenheid? Bestel dan mijn boek ‘Met goesting werken’.

Vragen / informatie / offerte

Heeft u vragen of wenst u een offerte? Laat het mij weten via onderstaand formulier. Ik contacteer u eerstdaags.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve akkoord te gaan met het privacybeleid