De ene coach is de andere niet

Met een bedrijfscoach aan je zijde sta je sterker om te groeien en succesvol te ondernemen. Alleen lukt dat met de ene coach beter dan met de andere. Eigen lof mag dan wel soms stinken, op basis van meer dan 30 jaar ervaring ben ik wel die coach die je verwachtingen inlost en zichzelf terugverdient. En wel daarom…

Is je coach ook een professional?

Het is de eerste vraag die je je moet stellen wanneer je op zoek gaat naar een bedrijfscoach. Naast de echte professionals staan de laatste jaren steeds meer zelfverklaarde coaches op. Ik denk daarbij aan mensen die een loopbaantraject hebben doorlopen, zelf uit de miserie zijn geklommen of failliet zijn gegaan. Is die ‘ervaring’ een voldoende basis om met iemand in zee te gaan? Ik dacht het niet.

"Wat dan wel? Jaren ervaring in coaching, positieve feedback van klanten en bovenal, een klik tijdens het kennismakingsgesprek. Die klik is fundamenteel voor het vertrouwen tussen coach en coachee. Die klik moet er trouwens in beide richtingen zijn. Met andere woorden: ook ik neem pas een project aan als ik er vertrouwen in heb."

Hoe ga ik te werk?

"Alle details van mijn aanpak houd ik voor een persoonlijk gesprek – jawel, ook selfmade coaches lezen mee –, maar ik wil hier toch mijn stappenplan delen. De vier stappen uit dat plan zijn vast, de invulling van elke stap verschilt – uiteraard – van klant tot klant, van situatie tot situatie en van behoefte tot behoefte."

  • Het kennismakingsgesprek. Altijd de eerste stap en helemaal vrijblijvend. Ik luister naar je persoonlijke verhaal en peil naar je verwachtingen. Dat is absoluut nodig, want ik werk niet met kant-en-klare antwoorden, maar altijd met passende antwoorden op specifieke behoeften
  • Analyse. Ik verwerk de info, definieer de pijnpunten, de werkpunten en de veranderpunten. Ik behoud wat goed is en bepaal wat beter kan. Tabula rasa maken, is dus minder mijn ding.
  • Plan van aanpak. Ik koppel terug hoe ik op zo kort mogelijke termijn tot het gewenste resultaat kan komen. Ik reik handvaten aan om verbeteringen door te voeren en stel doelstellingen voorop in een stap-voor-stap actieplan.
  • Coachingtraject. We starten de begeleiding op. Dit kan 1-op-1 of in groep via workshops of trainingen. Wekelijks of maandelijks, gespreid over 1 maand tot 1 jaar of langer.

Mijn intenties als coach?

"Na een succesvolle carrière van dertig jaar zou ik het best wat rustiger aan kunnen doen. Maar dat is niet ‘vintage Geert Dehouck’. Ik wil mijn kennis blijven inzetten om mensen, teams en organisaties sterker, efficiënter en succesvoller te maken.

Ik wil dat mensen door contact met mij positieve energie ervaren, kracht opdoen en resultaten halen of verbeteren door meer zelfvertrouwen. Ik wil als een extern klankbord structuur en houvast meegeven. Mensen helpen, inspireren en boosten is mijn passie.”

Zie je brood in een kennismakingsgesprek?

Bel me op 0495 18 76 11 of mail naar contact@geertdehouck.be. Samen bekijken we hoe we een win-win kunnen realiseren.

Vragen / informatie / offerte

Heeft u vragen of wenst u een offerte? Laat het mij weten via onderstaand formulier. Ik contacteer u eerstdaags.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve akkoord te gaan met het privacybeleid