Kantoorhouders moeten permanent proactief denken

Het vaktijdschrift "Verzekeringswereld" publiceerde onlangs een ruim artikel over 'Kantoorhouders moeten permanent proactief denken' volgens Geert Dehouck.

Vooruitzichtsdenken is de nieuwe insteek van mijn coachingstrajecten

Bedrijfsleiders moeten permanent proactief denken en de juiste mensen op de juiste werkplek zetten. Wie extra aandacht besteedt aan de nodige soft en hard skills, zal het verschil in de resultaten snel merken.

Om rendabel zaken te doen, heb je de juiste mensen nodig

We moeten rekruteren en talenten ontwikkelen op basis van persoonlijkheid en mentaliteit, niet zozeer op basis van diploma’s. De mindset van de medewerkers bepaalt hun gedrag en dit beïnvloedt de ontwikkeling van de skills die kunnen leiden tot betere resultaten voor de onderneming.

Teamspirit is het resultaat van de synergie tussen individuen met diverse competenties

Iedere persoon heeft een authentieke identiteit met een temperament en verschillende intelligenties die op verschillende snelheden ontwikkelen. Die eigenschappen kunnen we niet veranderen. We kunnen er wel op inspelen. Zelfs als die verschillen sterk uiteenlopen, is complementariteit een gezonde basis voor groepssucces. Alleen samenwerking brengt bedrijven naar hoogtepunten.

Professionele bedrijfsleiders en people coaches weten de complementaire sterktes van hun mensen maximaal in te zetten. In theorie is dat redelijk vanzelfsprekend, maar dat in de praktijk brengen, is een heuse uitdaging.

Download hier het volledige artikel

Vragen / informatie / offerte

Heeft u vragen of wenst u een offerte? Laat het mij weten via onderstaand formulier. Ik contacteer u eerstdaags.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve akkoord te gaan met het privacybeleid