Op weg naar een aantrekkelijke en dus duurzame personeelscultuur

Mensen vinden die passen bij de personeelscultuur lukt niet zonder doordacht rekruteringsplan. De juiste medewerker op de juiste werkplek zetten, is een ander paar mouwen. Perspectief geven en medewerkers laten groeien volgens hun competenties en talenten vereist menselijk inzicht.

Loyaliteit bevorderen is een extra uitdaging. Zorgen voor een goede mentale gezondheid is vooral met de toenemende prestatiedruk - een absolute must.

De persoonlijkheid van de bedrijfsleiding zet de toon

Bedrijven kunnen focussen op het zakelijke en prestatiegerichte of bewust meer accenten leggen op de aangename werksfeer. Er moeten natuurlijk altijd prestaties geleverd worden, maar de toon die gezet wordt, heeft een impact op alle activiteiten van de onderneming.

Rekruteren is moeilijk

Daarom moeten bedrijven op een positieve manier opvallen als potentiƫle werkgever. Grote bedrijven kunnen dat gemakkelijker met publiciteit, sponsoring, beurzen en congressen, social media campagnes, headhunters. Kleinere bedrijven hebben daarvoor minder grote budgetten en moeten creatiever zijn. Maar ze kunnen hun troeven evengoed op een kleinschalige manier in de kijker zetten.

Download het volledige artikel

Vragen / informatie / offerte

Heeft u vragen of wenst u een offerte? Laat het mij weten via onderstaand formulier. Ik contacteer u eerstdaags.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve akkoord te gaan met het privacybeleid